Frequently Asked Questions

Κάθε πότε επαναλαμβάνεται το πρόγραμμα του skg.code?


Το skg.code επαναλαμβάνεται 4 φορές τον χρόνο, κάθε άνοιξη και φθινόπωρο. Μελλοντικά όμως θα πραγματοποιηθούν και άλλες δράσεις που δεν έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία διεξαγωγής.
Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις?


Οι αιτήσεις ανοίγουν συνήθως ενάμιση μήνα πριν την πραγματοποίηση του προγράμματος. Μπορείτε να ενημερώνεστε μέσα από τα social media και το website μας.
Πως μπορώ να κάνω αίτηση σε κάποιο κύκλο?


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μας στέλνουν την αίτηση τους μέσω του website μας. Θα χρειαστεί να συμπληρώσουν τη φόρμα, να απαντήσουν στις ερωτήσεις της αίτησης καθώς και να ανεβάσουν το βιογραφικό τους το αργότερο μέχρι τη λήξη των αιτήσεων.
Μπορώ να στείλω αίτηση μετά την προθεσμία των αιτήσεων?


Δυστυχώς όχι. Μετά την προθεσμία των αιτήσεων δεν μπορεί να έχει κάποιος πρόσβαση στην σελίδα που πραγματοποιούνται οι αιτήσεις.
Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να δηλώσω συμμετοχή?


Απόφοιτοι ή και φοιτητές που βρίσκονται τουλάχιστον στο 4ο έτος των ακαδημαϊκών σπουδών τους και φοιτούν σε σχολές πληροφορικής και συναφές αντικειμένου ελληνικών ή ξένων ιδρυμάτων (ΑΕΙ/ΤΕΙ/Κολλέγια). - Βασικές γνώσεις σε Software Development. - Καθόλου η μικρή εργασιακή προϋπηρεσία (έως 2 έτη) σε αντικείμενο συναφές με το Software Development. - Επιθυμία για μόνιμη εργασία (full/part time) ή πρακτική άσκηση στο κοντινό μέλλον.
Πως γίνεται η επιλογή των συμμετεχόντων?


Δίνεται προτεραιότητα σε άτομα που έχουν επιλέξει την κατεύθυνση που επιθυμούν να ακολουθήσουν και είναι έτοιμα να αναζητήσουν την πρώτη τους εργασιακή εμπειρία.
Αν η αίτηση μου δε γίνει δεκτή, μπορώ να ξανακάνω αίτηση στο μέλλον?


Εφόσον πληροί τα κριτήρια φυσικά! Δυστυχώς, λαμβάνουμε πολλές αιτήσεις και οι θέσεις είναι περιορισμένες. Έχει τύχει πολλές φορές κάποιος να γίνει δεκτός ενώ είχε απορριφθεί σε προηγούμενο κύκλο.
Ποιες τεχνολογίες χρειάζεται να γνωρίζω για να συμμετέχω στο πρόγραμμα?


Σε κάθε κύκλο δίνονται τα requirements και οι τεχνολογίες που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τη διεκπεραίωση ενός τεχνολογικού project στους συμμετέχοντες.
Ποιο είναι το θέμα του πρότζεκτ?


Ποιο είναι το θέμα του πρότζεκτ? Το θέμα του project μπορεί κάθε φορά να είναι διαφορετικό. Σε προηγούμενους κύκλους έχουν πραγματοποιηθεί project όπως: Η δημιουργία ενός chatbot για Real Estate Η υλοποίηση ενός θεματικού Social Network Η πραγματοποίηση μιας εφαρμογής που θα διαχειρίζεται την διεξαγωγή των εμβολίων κατά του COVID-19.
Πως πραγματοποιείται η διεξαγωγή του προγράμματος?


Οι συμμετέχοντες είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις ομάδες τους, τις ημέρες και ώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, για την υλοποίηση του project. Παράλληλα πραγματοποιούνται κλήσεις όπου η ομάδα συζητάει με τους μέντορές της για ζητήματα που την απασχολούν σχετικά με το project, τις τεχνολογίες αλλά και την οργάνωση των tasks. Επιπλέον, πραγματοποιείται κάθε εβδομάδα μία συνάντηση για τη διεξαγωγή των soft skills sessions.
Τι είναι τα soft skills?


Τα soft skills αποτελούν διαπροσωπικές δεξιότητες, που καλούμαστε να έχουμε για να ανταπεξέλθουμε σε ένα εργασιακό περιβάλλον, όπως για παράδειγμα η επικοινωνία, η συνεργασία και η ομαδικότητα.
Πως γίνεται η εκπαίδευση των soft skills?


Πραγματοποιούνται διαδραστικές δραστηριότητες μέσα από συζητήσεις, μελέτες περιπτώσεων και παρουσιάσεων όπου οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να έρθουν αντιμέτωποι με πραγματικές καταστάσεις, καλούνται να τις διαχειριστούν και στο τέλος λαμβάνουν Feedback και μαθαίνουν τα best practices.
Ποιες ώρες και μέρες μπορώ να συμμετέχω στο πρόγραμμα?


Η συμμετοχή στο πρόγραμμα γίνεται Δευτέρα με Παρασκευή. Το τελικό πρόγραμμα καθορίζεται μετά την επιλογή των υποψηφίων με βάση τη διαθεσιμότητα τους και αποτελείται από τουλάχιστον δύο εξάωρα την εβδομάδα.
Θα γίνει κάποια αξιολόγηση στο τέλος του προγράμματος?


Στο τέλος του προγράμματος γίνεται αξιολόγηση των soft skills και δίνεται στους συμμετέχοντες ένα σχετικό αναλυτικό report.
Με την συμμετοχή μου θα λάβω κάποια πιστοποίηση παρακολούθησης?


Όσοι συμμετέχουν μέχρι το τέλος του προγράμματος, λαμβάνουν πιστοποίηση παρακολούθησης την οποία μπορούν να δημοσιεύσουν στο επαγγελματικό προφίλ τους.
Πως μπορώ να ενημερώνομαι για μελλοντικούς κύκλους και δράσεις του skg.code?


Μπορείς να ακολουθείς όλες τις ενημερώσεις μας στα social media καθώς και να κάνεις subscribe για να λαμβάνεις νεότερα μέσα από το newsletter μας.
Μπορεί το skg.code να με βοηθήσει να βρω δουλειά?


Το skg.code εστιάζει στο να καλύψει το κενό που υπάρχει μεταξύ των ακαδημαϊκών σπουδών και των απαιτήσεων της αγοράς εργασίας και να προετοιμάσει κατάλληλα τους συμμετέχοντες. Επιπλέον, προωθεί τα προφίλ των υποψηφίων σε εταιρείες πληροφορικής μετά την ολοκλήρωση των αιτήσεων.